Sitemap  |  Kontakt  |  Om Ciao  |  
REJSEINFORMATION


REJSEINFORMATION INDEN AFREJSEN

Trafikken

www.trafikken.dk kan I se trafiksituationen i Europa - de forskellige landes ferieperioder, kritiske rejsedage, samt større vejarbejder.

Vigtige papirer

Vedrørende rejsepapirer og trafikken gennem Europa har vi samlet følgende:

1. Pas

Danske statsborgere skal medbringe pas ved rejser uden for de nordiske lande. Inden for Norden er gyldig legitimation tilstrækkelig.
Alle over 15 år skal have eget pas. Børn under 15 år kan få lavet eget pas, men er de indskrevet i forældres stadig gyldige pas, kan de ved rejser til en række europæiske lande, bl.a. Schengen-landene, rejse med forældrene uden eget pas. Har du din hund eller kat med på rejsen, skal den have sit eget pas. Se mere på www.foedevarestyrelsen.dk

2. Kørekort

Alm. dansk kørekort er tilstrækkeligt ved rejser i Europa.

3. Original registreringsattest

Den skal med på alle udlandsrejser, både til bil og campingvogn. Opbevar attesten sikkert. Lad den ikke ligge i handskerummet, når du forlader bilen.

4. Grønt kort

Kortet beviser, at bilen har en ansvarsforsikring. Generelt anbefalelsesværdigt dog obligatorisk i Albanien, Andorra, Bosnien/Hercegovina, Bulgarien, Hviderusland, Makedonien, Moldova, Rumænien, Serbien-Montenegro, Tyrkiet og Ukraine. Grønt kort fås hos forsikringsselskabet.

5. Rødt kort

Dette kort beviser, at bilen har en kaskoforsikring, som sikrer hjælp ved havari under bilrejser i udlandet. Bl.a. til hjemtransport af bilen. Det rekvireres fra eget forsikringsselskab.

6. Yderligere forsikring

Forsikringen til rejsen kan tegnes f.eks. via rejseforsikringsselskaber. Undgå dobbeltforsikring ved først at gennemlæse dine forsikringspolicer. Du kan tegne din forsikring ved at klikke her.

7. Gult sygesikringskort

Dette kort sikrer lægehjælp, hospitalsophold, hjemtransport etc. ved tilskadekomst eller akut sygdom på ferierejser i Europa og lande om Middelhavet i op til en måned.
Dækker ikke ferie kombineret med forretningsrejse. Falder rejsen uden for disse betingelser, eller har man behov for nødvendig, ikke-akut behandling, f.eks. ved visse kroniske sygdomme, kan et blåt sygesikringskort overvejes. Man kan henvende sig hos sin kommune vedr. sygesikringskort.

Vær opmærksom på at pr. 1/1-2008 dækker det gule sygesikringskort ikke længere hjemtransport, hvis I bliver syge eller kommer ud for en ulykke i EU. Vi tilbyder Årsrejseforsikring hjemtransport til 124,- kr. pr. familie eller 42 kr. pr. person. Venligst kontakt os, hvis I ønsker at tegne denne forsikring. Forsikringen kan ligeledes tegnes direkte på www.ciao.dk/forsikring

8. Pillepas

Passet er en medicinattest, som skal medbringes på rejse til Schengen-landene, hvis man tager medicin, der indeholder euforiserende (narkotiske) stoffer. Se mere på www.sundhed.dk

9. Vignetter/Motorvejsmærkater

Disse kræves i Bulgarien, Rumænien (også gebyr på alm. veje), Schweiz, Slovakiet, Tjekkiet, Ungarn og Østrig. Købes ved grænseovergangen eller på tankstationer lige før denne.

10. Sikkerhedsvest

Går bilferien til Italien, Portugal, Spanien eller Østrig? Så husk - ud over papirerne - sikkerheds-vesten. Den skal være inden for rækkevidde og benyttes af den/de personer, der f.eks. ved uheld stiger ud og befinder sig i vejkanten. Kan købes på tankstationer.

11. Lejekontrakt

I skal medbringe jeres lejekontrakt - selvom denne er på dansk. CIAO ferieboliger har givet deres samarbejdspartner besked om jeres ankomst og at I har betalt.

12. Kørselsvejledning

Den fremsendte kørselsvejledning er en vejledning men udarbejdet er egne erfaringer - fra dels CIAO ferieboliger og dels vores samarbejdspartnere på www.ViaMichelin.com kan I planlægge alternative ruter i forhold til den fremsendte kørselsvejledning.

Børn i bil

Der er ikke noget bedre end at høre børnene på bagsædet når man kører på ferie. Endnu bedre er det, når de trives. Der findes mange gode råd for dette, og her skal nævnes nogle:

  • Kør om natten hvis det kan lade sig gøre. Trafikken er ikke så tæt som om dagen og temperaturen er fin. Put børnene i natpyén ? læs en historie
  • Gør det hyggeligt på bagsædet med børnenes dyner, puder og sovedyr ? ligesom bøger, walkmann, CD-player og game-boy´en altid er en sikker succes
  • Sørg for at der altid er drikkelse og lidt at spise i bilen
  • Kører I om dagen ? så hold pauser ? gerne på raststätte med legeplads
  • Lyt til jeres børn ? de kan indirekte fortælle at de er ved at få køresyge ? sørg da for frisk luft og at de kigger ud af vinduet

Bilen

Du skal være opmærksom på, at din bil bliver anderledes at køre i, når den er fuldt læsset. Du kan for eksempel ikke accelerere og stoppe så hurtigt, som du plejer. Ved en meget kraftig opbremsning kan løs bagage være dødbringende, når den ikke er placeret og pakket korrekt. Brug derfor tid på at pakke bilen rigtigt:

  • Læg de tungeste ting i bunden af bagagerummet og tættest ind mod midten af bilen. Så bliver bilen så stabil som muligt.
  • Kører du i stationcar, så brug remme i bagagerummet til at spænde kufferterne fast med. Og sørg for at der er afskærmet til kabinen, fx med gitter.
  • Placer de letteste ting på tagbagagebærer eller i tagboks. Meget tunge ting på taget kan gøre bilen ustabil.
  • Alle tunge genstande skal spændes fast eller ligge i bilens lommer og rum.

Vi anbefaler at I checker følgende:

  • Bremser og evt. skifte bremsevæske
  • Kølervæskestanden og evt. påfylde med kølervæske - ikke vand, da kogepunktet da vil falde
  • Oliestanden - husk at bilen skal holde stille lidt inden oliepinden trækkes - og medbring lidt ekstra olie i bagagerummet til evt. efterpåfyldning
  • Kontroller dækkene. Husk at de er dem som er jeres kontakt til vejen - de skal bare være i orden. Der skal minimum være 16mm - husk at en fuld lastet bil kan slide ekstra meget - så hellere skift hvis de er "tæt" på
  • Kontroller dæktrykket. Det skal øges når bilen er læsset helt. Se efter i instruktionsbogen eller på det mærkat som kan sidde ved benzindækslet eller i kanten af fordørene.
  • Endelig - medbring ekstra pærer og sikringer - se i instruktionsbogen for at få det helt rigtige med.
  • Kør langsommere end du plejer
  • Hold god afstand til de forankørende
  • Giv mere længde og tid til overhalinger
  • Husk at hold pauser!

Den 1. januar indførte flere tyske byer miljøzoner heriblandt i Berlin, Hannover, Köln og Stuttgart, hvor biler kun må køre ind, hvis de opfylder visse forureningskrav og er i besiddelse af en tysk miljøplakette, en såkaldt 'Umweltplakette' i farverne grøn, gul eller rød. Mærkaterne bliver forsynet med bilens indregistreringsnummer og er gyldige overalt i Tyskland i hele bilens levetid, dog skal mærkaten udskiftes hvis et køretøj omregistreres og får et nyt registreringsnummer.

Reglen gælder for alle, også turister, og det kan koste en bøde på 40 euro at køre uden mærkat.

I Berlin omfatter miljøzonen et område på ca. 88 kvadratkilometer i den indre by inden for S-baneringen. Andre byer, der snart får eller overvejer at indføre miljøzoner, er bl.a. Nürnberg, Dresden, München og Magdeburg.

Hvilke byer, der er omfattet af ordningen, eller overvejer den, fremgår af hjemmesiden www.umwelt-plakette.de. Og på www.tuev-nord.de og www.dekra.de kan du finde adresserne på de utallige prøvestationer og værksteder, der sælger Umweltplaketterne. Herhjemme fås de hos synskæden Applus for 200 kroner. Se flere detaljer på www.applusbilsyn.dk

Med fly

Kom i god tid, men ikke for tidligt. To timer før afrejse er fint, da der normalt først åbnes for check-in to timer før afgang. På dage med ekstra mange passagerer bør du dog møde to en halv time før. Se oversigten over de enkelte dage på www.cph.dk. Klik dig ind på overskriften 'sommertravlhed i lufthavnen'.

Husk pas og billet eller rejsedokument.

  • Sikkerhedskontrol: Du kommer hurtigere igennem, hvis du på forhånd tømmer dine lommer for mønter, nøgler, mobiltelefoner og andre metalgenstande og har dit boardingkort parat i hånden. En række genstande må ikke medbringes i håndbagagen.
  • Se mere hos www.cph.dk.

Solen

Der er ikke noget så herligt som solen - nok mange gange derfor vi drager sydover - men pas på den - og især pas på jeres børn. Der er 4 regler, som Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse og Miljøstyrelsen anbefaler:

  1. Undgå middagssolen mellem kl. 12.00 og 15.00 - gør som sydens folk gør - hold siesta indendørs eller i skygge
  2. Søg skygge - medbring evt. parasol til jeres børn
  3. Brug hat og tag let tøj på
  4. Brug solcreme der hvor tøjet ikke dækker

I kan læse mere på www.solen.dk

Valuta

Følg os på facebook  -  Gå direkte til: Sommerferie Storbyferie Skirejser Intern1 ApS