Sitemap  |  Kontakt  |  Om Ciao  |  
REJSEMÅL

Hoteller og Pensioner Apulien/Puglia, Italien

Apulien/Puglia er Italiens hælespids. Her finder man et unikt landskab med forvredne klipper på kysten og fladt landskab med oliven-og mandellunde og vingårde inde i landet. Apulien/Puglia er nok mest kendt for sine “Trulli”. Disse hvidmalede cirkelformede huse med kegleformede tage lavet af kalkstensfliser finder man flest af omkring byen Alberobello. Der er også andre interessante byer i Apulien/Puglia – barokbyen Lecce, “Den hvide by” Ostuni, Locorotondo, Martina Franca eller udflugter på Gargano halvøen med sin naturskønhed og fortrinlige bademuligheder. Endelig kan man tage en dagsudflugt til Tremiti-øerne.
Apulien/Puglia er regionen, som ligger i det sydøstlige Italien og udgør hælen af Italien. Denne geografiske udpost har gennem årtusinde kædet Italien sammen med Grækenland og Orienten – og overalt finder du slotte, spændende fæstninger og smukke kirker som dels stammer fra denne tid, dels fra middelalderen, som var Apulien/Puglias guldalder.
Apulien/Puglia er fantastiske sandstrande og landskaber med bakker, som oftest er beplantet med olivenlunde. Langs kysten finder du pittoreske byer, som alle er et besøg værd, da du her finder hyggelige smalle stræder og torve. I restaurationerne har du mulighed for at smage på det legendariske cucina Povera. Olivenolie, druer, tomater, auberginer, artiskokker, peberfrugter, salami, champignon, oliven og frisk fisk og skaldyr gør maden til noget særligt.
Apulien/Puglia er lave stengærder, som indhegner olivenlunde og vinmarker og hist og her med en hvid plet som lyser op. Det er regionens karakteristiske "trulli", hvidkalkede, runde beboelseshuse med spidst stentag. I dalen Val d'Itria finder man hele landsbyer og småbyer som f.eks. Alberobello, som kun består af trulli.
Kalkstensvægge skråner ned mod blåt hav på Garganohalvøen, oliventræer klamrer sig til skrænterne, og maleriske små landsbyer og småbyer som Peschici og Vieste veksler med badestrande. Ud for halvøen ligger øgruppen Isole Tremiti, som er befolket af fiskere og bønder.
En række byer har et tydeligt, middelalderligt præg i de ældste kvarterer, som er hyggelige at udforske. Brindisi, Andria, Barletta, Trani, Ruvo di Puglia, Lucera, Troia, Manfredonia, Otranto og Gallipoli for at nævne nogle. Den ottekantede borg fra 1200-tallet i Castel del Monte ikke langt fra Barletta pirrer fantasien. Det er en uløst gåde, hvorfor den er blevet opført.
I Bari - Apulien/Puglias hovedstad - siger man: "Hvis Paris lå ved havet, ville den være som et lille Bari". Middelalderens korsfarere og pilgrimme startede deres sejlads mod det Hellige Land her, og i den allerældste del af byen er en af gaderne, Via delle Crociate, opkaldt efter korsfarerne. Som turist i Bari må man ikke snyde sig selv for et besøg i kirken S. Nicola. Vil du shoppe så er gaderne Via Sparano, Via Manzoni og Corso Cavour noget for dig.
Den skønne by Lecce er barokkens by. Begynd byrundturen ved kirken S. Croce og det nærliggende rådhus, og gå derefter mod Piazza del Duomo med katedralen og det interessante historiske museum. På vejen kan du se det velbevarede romerske teater.
Castel del Monte ligger betagende som en overjordisk geometrisk form på en bakketop. Mystisk og perfekt ottekantet er Castel del Monte er en af det sydlige Italiens mest omtalte vartegn og en UNESCO World Heritage. Ingen ved, hvorfor Frederik II byggede det. Ingen har nogensinde har levet her - bemærk den manglende køkkener - og der er ingen nærliggende by eller strategisk skillevej.
Grotte di Castellana spektakulære kalksten huler, 40 km sydøst for Bari. De er Italiens længste naturlige underjordiske netværk. De forbundne gallerier, først opdaget i 1938, indeholder en lang række fantastiske underjordiske landskaber, med ekstraordinære drypstenshuler og drypsten formationer.
HVORFOR VÆLGE CIAO
  • Kvalitet siden 1992
  • 30 års erfaring
  • Personlig betjening
  • Åbent 9-17 (man-fre)
Følg os på facebook  -  Gå direkte til: Sommerferie Storbyferie Skirejser Intern1 ApS