Sitemap  |  Kontakt  |  Om Ciao  |  
REJSEMÅL

Ferieboliger Catalonien/Costa Brava, Spanien

Catalonien er regionen som ligger i det nordøstlige hjørne af den Iberiske halvø grænsende op til Frankrig. Et fantastisk smukt område som præsenterer det ypperligste inden for gastronomi, kultur, natur og badeliv. Her ideel ramme for familieferie med børnene i centrum, ”dig og mig”-ferie. Her er bjerge og her er strand og ikke mindst pittoreske byer.
Der er rig mulighed for at besøge vingårde, med mulighed for at smage på Cataloniens prestigefyldte og prisbelønnede vine. Friske og elegante hvide, harmoniske og personlige røde, frugtagtig og sublim cava. Der er 12 oprindelsesbetegnelser med de bedste landet har at byde på: DOQ Priorat, og yderligere ti lige anerkendte oprindelsesbetegnelser: DO Penedès, Emporda, Montsant, Alella, Pla de Bages, Conca de Barbera, Terra Alta, Tarragona, Costers del Segre og Catalunya. Uden at glemme DO Cava, kendetegnende for friske og fremragende mousserende vine.
Besøg TORRES og få en gennemgang af fremstilling af vine – og ikke mindst en vinsmagning. www.torres.es
Maden er en oplevelse i sig selv og er selvfølgelig afsmitte af de traditionelle rødder og kysten ud til Middelhavet. Fisk og skaldyr, risretter, kød, pølser og ost - det enorme udvalg af catalanske fødevarer og landbrugsprodukter kan man finde i udvalgte delikatessebutikker, supermarkeder og de mange restauranter, som findes i Catalonien.
Catalonien har virkelig enestående kunstskatte. Det kan være svært at vælge – alle er unikke og en oplevelse værd: Gaudí, Miró, Dalí og Picasso er kunstnere som har boet her og som har efterladt sig fantastiske kunstskatte – og flere af disse findes på de mange museer som Catalonien byder på – mest berømt er nok Teatro-Museo Dalí i Figueres. Se denne skønne malers eget værk som museum og nyd en paella på et af byens dejlige torve.
Catalonien er UNESCO verdensarv World Heritage.
Man kunne eksempelvis fristes til at sige at Barcelona er et samlet Gaudi-museum. Sjælden er en by præget så meget af en kunstner og hans arkitektur – kronet med Sagrada Família.
På samme måde - men bare nogle hundrede af år tilbage, kan man sige om byen Tarragona med antikkens Tarraco. Her finder I en by og område som er et stort museum af romerske bygninger, romersk bymur og det romerske amfiteater bygget i begyndelsen af 2. århundrede og som måler 130 x 102 m. Ligeledes finder I et romersk teater i byen. Byen var med sin romerske byplanlægning og design model for provinsielle hovedstæder andre steder i den romerske verden.
Royal Monastery of Santa Maria de Poblet er det største cistercienserkloster i Spanien. Det er bygget mellem det 12. og 18. århundrede er utrolig smukt. Derudover finder I skønne romanske kirker i Vall de Boi.
Catalonien byder også på sjælden hulemalerier i Arc.
Endelige bør man heller ikke snyde sig selv for at lægge vejen forbi nogle af de enestående strande langs Costa Dorada, Costa Barcelona og Costa Brava, eller for at besøge nogle af de populære feriebyer som Salou, Sitges, Tossa de Mar, Cadaqués, Lloret de Mar og Roses. Drag også fordel af Cataloniens mange muligheder for at dyrke diverse former for vandsport. Og er man til bjerge og naturoplevelser, så er de catalanske Pyrenæer (med populære skisportssteder) samt nationalparken Aigüestortes y Estany de Sant Maurici det perfekte sted at tage hen
HVORFOR VÆLGE CIAO
  • Kvalitet siden 1992
  • 30 års erfaring
  • Personlig betjening
  • Åbent 9-17 (man-fre)


Følg os på facebook  -  Gå direkte til: Sommerferie Storbyferie Skirejser Intern1 ApS