Sitemap  |  Kontakt  |  Om Ciao  |  
REJSEMÅL

Agriturismo/Vingårde Calabrien, Italien

Tåen af støvlen Calabrien er nok ikke den rigeste del af Italien, når der talen er om materiel rigdom, men snakkes der natur, sandstrande, pittoreske byer og en utrolig venlig befolkning, autentitet – så møder I her en uendelig rigdom.
Den bjergrige natur med små byer og nationalparker (hele 3 stykker) indbyder til ture, hvor I virkelig møder lokal befolkning, som er gæstfrie og steder som ikke er overrendt. Her har I mulighed for at opleve hverdagen og den daglige dont. Et besøg i bjergbyen Bova kan i den forbindelse helt klart anbefales – og jo der I møder her en befolkning som stadig kan sit græske sprog.
Eller også ligge på en af de mange sandstrande, som ligger langs det blå Ioniske og Tyrrhenske Hav og nyde det varme klima, som begynder tidlig og slutter sent på året.
Med sin små 8oo km kyst og små 100 strande med fint sand er udvalget stort – og bliver det for varmt venter det krystalklare turkisblå havvand – Capo er et must i den forbindelse
Alle som elsker god smag, bør besøge Parco del Pollino området, og besøget bør begynde i Mormanno, hvor der fremstilles en særlig værdifuld Dop, nemlig typiske pølsevarer, som Soppressata, Salsiccia og Pancetta calabrese. Den pikante aroma er smagen, som karakteriserer de lokale retter, fordi man tilsætter chili til alle retterne. Dette er for folk fra Calabrien, først og fremmest et helligt ritual, som indeholder fædrelandets natur og kultur. Chili, bønner, græskar, peberfrugter, løg (berømte er de fra Tropea) er de produkter, som er grundlaget for gastronomien fra Calabrien, som især har udviklet udsøgte første retter som maccheroni med blomkål, pasta med vild fennikel, polpette di ricotta in brodo. Alt dette bekræfter at, som Joyce sagde: "Gud skabte maden, men det var uden tvivl Djævelen som skabte kokkene, og mange af dem - fortsættelsen er vores - var fra Calabrien".
Calabriens sol er den nødvendige faktor i regionens Doc vines modnings proces, vine som hedder Lamezia, Bianco og Rosso, og Cirò, vine som egner sig til rødt kød, steg, ragout, vildt, fjerkræ. Et mesterværk af ostekunst er Caciocavallo og Caciocavallo silano, som man kan smage i Cosenza provinsen. Det drejer sig om en halvhård ost, hvis lagring sker ved at hænge produkterne i en snor. Der fra kommer nemlig den napolitanske talemåde som siger "Du vil ende som caciocavallo!".
Bronzestatuerne A og B i Reggio Calabria er symbolet på Calabriens historie. Disse og mange andre steder ser og finder I rester af Magna Graccia – det store Grækenland. For mange er de smukke statuer faktisk en rejse værd.
Besøg Pizzo med the little church of Piedigrotta og Tropea, som er en ren perle. Små hyggelige gader og en eminent udsigt over havet. Udsigt over havet har Riggio di Calabria også og denne er krydret med udsigt over Messina-strædet over til Sicilien. En tur på Lungomare Falcomatá, hvor I udover udsigt også møder skulpturer og de lokale, som står og prøver lykken med deres fiskestang. Eller den lange gågade, som bringer jer op forbi Katadralen. Reggio di Calabria er ikke hovedstaden for denne region, der er byen Catanzaro.
Man kan roligt sige at Calabrien er en symbiose af historie, kunst, natur, gastronomi, autentitet, og varme – og denne gælder ikke alene det metrologiske, men også befolkningen
 Se kort over Calabrien


Udvalgte indkvarteringer i Calabrien


agriturismo Costantino DB/BB
Italien > Calabrien > Maida

Denne agriturismo har gennem generationer været i samme familie. En familie som har værnet om traditioner hvad angår at bruge gårdens produkter til at fremstille biologiske produkter, så som ....»

Læs mere om agriturismo Costantino DB/BB

 
     
PrisniveauAnkomstStjerneliste Yderligere info
Fra 415 kr.
for 1 nat
ValgfriTilføj til stjernelisten Tilføj Antal senge 2Afstand til indkøb 3000 m

 Se rejser til Calabrien

 Oversigt over alle rejsemål
HVORFOR VÆLGE CIAO
  • Kvalitet siden 1992
  • 30 års erfaring
  • Personlig betjening
  • Åbent 9-17 (man-fre)

Følg os på facebook  -  Gå direkte til: Sommerferie Storbyferie Skirejser Intern1 ApS